06 30 640 11 62
info@dealtech.hu
06 30 640 11 62
info@dealtech.hu
Alkoholszonda

Alkohol detektorok – Digitális alkoholszondák

Elektrokémia szenzoros technológia

 

 

HAN CA10FL - ALCOVISOR MARK X - ALCOVISOR BAC-100

 

Cégünk a 2000-es évek eleje óta foglalkozik elektromos digitális alkohol detektorok / alkoholszondák importálásával és a gyártó cégek hazai képviseletével. Természetesen ezen készülékeknek teljeskörű szervizhátteret is biztosítunk, így vállaljuk az időszakos kalibrálások és esetleges szenzorcserék elvégzését is.

 

Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy hazánk legnagyobb vállalatait tudhatjuk partnereink között, mint pl.: GE Hungary Kft., EON Zrt., MVM Zrt., RICHTER GEDEON Nyrt., SHELL Magyarország, OVIT Zrt., HANKOOK Magyarország, G4S Magyarország, MÁV, Rail Cargo Hungaria Zrt., DMRV Zrt., majd az összes regionális VOLÁN társaság, BV intézmény, Tűzoltóság és Katasztrófavédelemi Igazgatóság…..

 

Az évek múlásával az általunk képviselt gyártó cégek folyamatosan követték és követik a technikai fejlődés generálta újdonságokat.

 

Félvezető gázszenzor kontra elektrokémiai gázszenzor

 

A hosszú éveken keresztül viszonteladóink által közkedvelt és közismert CA-2000, CA-2010 és AL2500 típusú készülékek úgynevezett félvezető gázszenzorral fejlesztett és gyártott készülékek (voltak). Mérési biztonságuk és stabilitásuk megkérdőjelezhetetlen volt, viszont sajnos az élettartamuk masszívan korlátozott volt a fent említett félvezető gázszenzor műszaki tulajdonságainak köszönhetően. Ennek tükrében bizonyos mérésszám után a szenzor cseréje elkerülhetetlen volt és ez ismétlődő fenntartási költséget jelentett a felhasználók számára.

…… ez mára a múlté !

 

A komolyabb gyártók zöme a fejlődést követve a félvezető gázszenzoros alkoholszondák gyártását kifuttatta és helyettük az elektrokémiai szenzorral működő készülékek gyártását indította el és helyezte előtérbe. Ez történt a fent említett modellekkel is.

 

Az elektrokémiai gázszenzoros technológia már régóta létezik, de az igen magas előállítási és gyártási  költségek miatt nem volt elérhető a hétköznapi piac számára, sokáig csak a hatóságok használták ezeket a drága berendezéseket. Az ipari technológia robbanó fejlődésével ezeknek az eszközöknek az előállítási költsége lényegesen olcsóbb lett, így napjainkra ezek a készülékek már a munkavédelem, és akár az otthoni  személyes felhasználás területén is megfizethetővé váltak.

 

Az elektrokémiai gázszenzorral működő készülékek az alkoholdetektorok világában a legmegbízhatóbb és legmagasabb kategóriát képviselik. Ezeknek a szenzoroknak a keresztérzékenysége rendkívül alacsony és ezért más anyagok jelenléténél sem adnak téves mérési eredményeket. A kémiai érzékenységük abszolút lineáris, így az alacsony és a magas alkoholkoncentrációknál is megbízható és pontos értékeket mérnek. Végül, de nem utolsó sorban az élettartamuk sokszorosa a félvezető szenzoroknak. Végfelhasználó partnereink között vannak olyan cégek, ahol már a 80.000.-ik mérésen is túl levő berendezések vannak és még a szenzorcserére nem került sor, csupán a megszokott éves / féléves kalibrációt kellett ellátnunk.

 

….. és akkor a jelen :

 

Cégünk, a Dealtech Hungary Kft. által kizárólagosan képviselt külföldi gyártók mindegyike már átváltott az elektrokémiai szenzoros készülékek gyártására, így palettánkon már csak az alábbi termékeket ajánljuk végfelhasználóinknak és forgalmazóinknak:

 

CA10FL  (CA2000 és CA2010 utódja)

 

han-ca10fl_01Alcooltest-Digital-HAN-CA10FL-100-Mustiucuri-Alcooltest_1766892_1469521021_01

 

 

ALCOVISOR MARK-X professzionális alkoholdetektor (passzív folyamatos mérési lehetőség)

 

Alcovisor_Mark_X_alkoholszonda_01

 

 

 

ALCOVISOR MARK-X professzionális alkoholdetektor (passzív folyamatos mérési lehetőséggel és nyomtatóval)

  

 mark-x-printer_01

 

 

BAC-100 professzionális alkoholdetektor (passzív folyamatos mérési lehetőséggel és beépített nyomtatóval)

 

BAC_100_05_01

Az általunk forgalmazott alkoholszondák megvásárolhatóak a webáruházunkban, illetve az alkoholdetektorok kalibrálását  és szenzorcseréjét is elvégezzük igény szerint.Vonatkozik ez CA2000 és CA2010-es készülékekre is!

 

 

kosar_ikon Ugrás a webshopra